בידסי נ' גולגול עבדאל בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום חדרה
15689-07-13
16.10.2013
בפני :
שמעון רומי

- נגד -
:
1. גולגול עבדאל בע"מ ח.פ. 513855460
2. עבד ותד

:
מוחמד בידסי
החלטה

החלטה

התובע הגיש כנגד הנתבעים, תביעה בסדר דין מקוצר, בת 30,000.00₪ שמהותה כספית / חוזית, כהגדרת התובע. התביעה נסמכת בהסכם לביצוע עבודות חשמל (נספח 1) ובהמשך הוסכם על עבודות נוספות כמפורט בנספח 2.

על פי הנטען (סעיף 9 של כתב התביעה), נוכח עיכובים ותוספות, הוסכם בין הצדדים, כי התובע יהיה זכאי לתשלום נוסף, מעבר למוסכם על פי ההסכמים.

הנתבעים הגישו בקשה למחיקת כותרת יחד עם בקשה להארכת מועד להגשת כתב הגנה או בר"ל. החלטתי מיום 04/08/2013, האריכה מועד להגשת בר"ל עד להחלטה אחרת והזמינה את תשובת המשיבה.

בקשת הנתבעים מציינת, כי אכן יש בתביעה ראשית ראיה בכתב לעניין קיומו של הסכם בין התובע לבין הנתבעת 1 אולם, אין כזו בין התובעת לבין הנתבע 2. בנוסף, מציינים הנתבעים, כי מרבית נספחי התביעה אינם נושאים את חתימת הנתבעת 1. מכל מקום, נעלה מספק לשיטת הנתבעים, כי אין כל "ראיה בכתב" היוצרת זיקה בין כתב התביעה ונספחיו לבין הנתבע 2.

תשובת התובע מציינת, כי לא הוגש תצהיר לתמוך בעובדות הבקשה (ביחס לטענות העובדתיות בשונה מן המשפטיות). באשר לנטען ביחס לנתבע 2, מציין התובע, כי נספח 6 לכתב התביעה נרשם בכתב ידיו של הנתבע 2 וחתום על ידו. בו, בין היתר, הודאה ביחס ליתרת חוב בת 35,000.00₪.

באשר להיות התביעה על סכום קצוב, מציין התובע, כי המחלוקת אודות גובה החיוב אינה סותרת את היות סכום התביעה ניתן לחישוב אריתמטי פשוט, מבלי להיזקק להערכה או לשומה.

עיון בכתב התביעה, כמו גם בנספח 6, מעלה כי אכן יש בנמצא מסמך בכתב הנחזה להיות חתום על ידי הנתבע 2 המציין סכום בן 35,000.00₪.

היותו של כתב תביעה הולם סדר דין מקוצר אם לאו, נלמד על פי כתב התביעה ונספחיו בלבד ולא על פי עמדתו של הנתבע, ביחס לנכונות הסכומים או לנכונות החוב.

במקרה קונקרטי זה, מתקיימת דרישת הכתב הקבועה בתקנה 202 בתקסד"א באשר יש בנמצא חוזה או התחייבות מפורשת או מכללא, הנסמכים בראיות בכתב, בדמות נספח 6 ואחרים, המשתרעים על שני הנתבעים.

סכום התביעה קצוב, באשר ניתן הוא לחישוב חשבוני פשוט, על בסיס שאר המסמכים שהוגשו עם כתב התביעה.

מכל אלו דומה, כי יש לדחות את הבקשה למחיקת כותרת, וכך יהא.

הנתבעים, יחד ולחוד, ישאו בהוצאות התובע לשכ" ט עו"ד בסך 1,000.00₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד לתשלום בפועל, בלא כל קשר להמשך ההתדיינות.

הנתבעים יתכבדו ויגישו בקשת רשות להתגונן בתוך 30 ימים מיום המצאת החלטה זו לבא כוחם.

ניתנה היום, י"ב חשון תשע"ד, 16 אוקטובר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>